• plezant-banner

Muziektheater over werk, leven en liefde.

Plezant is opgericht in 1997 als eigenzinnig muziektheater gezelschap door Tom Meulman en Walter Supèr. Inmiddels is Productiehuis Plezant bekend om zijn ontwikkeling en uitvoering van eigentijdse en geëngageerde theatervoorstellingen. Sinds 2008 maak ik deel uit van de groep professionals uit het vak, waarmee Plezant de voorstellingen maakt. Ik speel mee in o.a Zullen we Dansen, De Bedoeling, Nieuwe Vrienden, Dag en Nacht en afgelopen jaar heb ik 2 voorstellingen geregisseerd: Camping Jokkmokk en Watt?.

De theatervoorstellingen van Plezant willen onderhuids losmaken, schuren, mensen raken op persoonlijke vraagstukken en inspireren. Met de taal van live muziek en spel. Vaak gaan de voorstellingen over de ‘werkende mens’ in relatie tot zijn omgeving van werk en privé. In het repertoire zitten muziektheater voorstellingen voor zowel een breed publiek als ook voor een specifieke doelgroep, zoals bijvoorbeeld de zorg of de financiële wereld.
Uniek in het repertoire van Plezant zijn de theatervoorstellingen die in co-productie worden ontwikkeld met bedrijven en organisaties. Hiermee geeft Productiehuis Plezant binnen de culturele markt sponsoring en samenwerking met het bedrijfsleven een nieuwe dimensie. Jaarlijks maakt Plezant 2 à 3 nieuwe voorstellingen in coproductie met organisaties of op eigen initiatief.
Op Zalige Zondagen (elke eerste zondag van de maand) zijn hun voorstellingen openbaar voor publiek. In hun prachtige huistheater ‘De Theaterloods’ kun je genieten van geheel verzorgde zondag. Kijk voor het volledige programma op www.detheaterloods.nl.

© 2016 - Mareille Labohm