• Lang-en-gelukkig-banner

Lang en Gelukkig

Bij TAL mag ik dit najaar hun nieuwste familievoorstelling Lang en Gelukkig regisseren.

Lang en Gelukkig is een sprookjesboek dat tot leven komt! Of heeft er iemand de verhalen vakkundig door elkaar gehusseld? Het is in ieder geval een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Een mengsel van slapstick, meezingers en magische transformaties. Niets is wat het lijkt. Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzussen Paris en Hilton. Roodkapje krijgt een relatie met de boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. En wie is Knoop? Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal. Gelukkig, maar voor hoe lang? is een voorstelling voor jong én oud. Waarbij je mag meezingen, de helden op het toneel mag waarschuwen voor dreigend gevaar, of eindeloos kunt kibbelen met de gemene snoodaards.

Samen met de acteurs van TAL maken we een eigen versie van Lang en Gelukkig (2007) van het Ro Theater en creëren daarmee de ideale feestvoorstelling voor het hele gezin. Wees gewaarschuwd: theatraal vuurwerk, spectaculaire acts of heerlijk flauwe grappen worden niet geschuwd!

Tekst: Don Duyns
Regie Mareille Labohm
Spel: Bart Ideler, Hilde Verhoeven, Jozefien Goedgezelschap, Kim Eeckhout, Liesbeth De Pelsemaeker, Roxanne Keymeulen, Staf De Koninck, Wouter De Vos e.a.

© 2016 - Mareille Labohm